Select Page

Mee doen?

Een Oprecht Geluid

Wij hopen jongeren te inspireren en kennis te maken met een ander geluid over onze leefsituatie. En, we ondersteunen jongeren die zich uitspreken.

Over Jongeren voor Vrijheid:

Jongeren voor Vrijheid bestaat uit een groep van vijf jongeren. Met Jongeren voor Vrijheid hopen wij jongeren te inspireren en kennis te laten maken met een ander geluid, “een oprecht geluid”, over onze samenleving. Een geluid dat in de mainstream media niet tot nauwelijks te horen is. Wij ervaren dat duidelijkheid, perspectief en vooral transparantie ontbreken in deze tijd. We willen waarheden aan het licht brengen die je misschien niet overal langs ziet komen, maar we willen vooral de nadruk leggen op de positieve kant en schetsen wat een mooie menswaardige toekomst kan zin. We doen dit door het maken van korte podcasts, waarmee wij ons steentje bij aan het inspireren en bewust maken van wat er op dit moment allemaal gaande is in de wereld. In de podcasts geven we inspirerende mensen het woord die hun visie delen over diverse onderwerpen. We hopen jongeren te inspireren en met gezond verstand zelf na te laten denken. De podcastserie is een inspirerende bron voor een gezonde, menselijke en liefdevolle samenleving waarin vrijheid centraal staat. Naast de podcasts delen we op Instagram ook inspirerende quotes en laten we jongeren aan het woord die hun ervaringen delen.

Voor de Jongeren:

Met Jongeren voor Vrijheid richten we ons vooral op jongeren van 15 tot 35 jaar. Wij richten ons op deze doelgroep, omdat wij weinig jongeren in onze omgeving zien die zich verdiepen in de huidige leefsituatie en onze samenleving. Wij maken ons grote zorgen om onze leeftijdsgenoten die zo gemakkelijk mee gaan in het overheidsnarratief en niet zelf onderzoek doen. We houden onze podcasts maximaal 15 minuten, juist zo kort omdat de spanningsboog van jongeren vaak kort is. We hopen met onze podcasts zoveel mogelijk jongeren te bereiken en bij interesse door te verwijzen naar langere podcasts of interviews.

Waar zijn we te vinden?

Wil je onze vorige podcasts zien? Neem vooral een kijkje. We zijn te vinden op onze eigen site: www.jongerenvoorvrijheid.nl.

Maar ook op Instagram, Spotify en Telegram.

Instagram: https://www.instagram.com/jongerenvoorvrijheid/

Spotify: https://open.spotify.com/show/5w8wqWoCFdeJRTn73ZiHf5

Telegram: https://t.me/jongerenvoorvrijheid

Meer over onze podcast:

Wij hebben twee vormen voor onze podcast. Allebei kort en maximaal 15 minuten. In beide gevallen voorzien we onze podcast van een standaard intro en outro.

Intro: We leven in een gekke tijd. Een tijd waarin het belangrijker is dan ooit om zelf na te denken en om kritische vragen te stellen. We laten inspirerende mensen aan het woord die hun visie delen en een beeld schetsen van een liefdevolle samenleving. Welkom bij Een Oprecht Geluid.

Vandaag stellen we je de vraag: (VRAAG)? We geven nu het woord aan (NAAM) voor haar/zijn kijk op deze vraag.

Outro: Dit is de visie van (NAAM). Neem dit mee om je eigen visie te vormen en vooral blijf kritisch en liefdevol denken. Tot de volgende keer!

Hoe gaan we te werk?

Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Laten we dan binnenkort eens bellen om het er verder over te hebben. Dan kunnen we overleggen welke van de twee vormen het beste bij jou past. Voor vragen kun je ons mailen naar podcasts@jongerenvoorvrijheid.nl.

Met liefdevolle groeten,
Het Jongeren voor Vrijheid team

Onze twee vormen

  1. De monoloog podcast (Oorspronkelijke vorm, is onze voorkeur.)
   • Na overleg over een onderwerp bedenken wij in samenwerking met jou een mooie hoofdvraag. We sturen nog wat extra subvragen mee met ideeën/suggesties wat wij interessant vinden om mee te nemen in de podcast. Maar jij hebt de vrijheid vragen weg te laten of vragen toe te voegen.
   • Wij vragen vervolgens of je er een mooi lopend geheel van te maken het zelf op te nemen en ons op te sturen. Mocht zelf opnemen lastig zijn, kunnen we ook langskomen om het op te nemen.
   • We vragen je te eindigen met een door jou bedachte nieuwe vraag, zodat onze luisteraars geïnspireerd worden zelf verder na te denken over het onderwerp.

  1. De vragen podcast (Optie in overleg, als je dat liever hebt.)
   • Na overleg over een onderwerp bedenken wij in samenwerking met jou een mooie hoofdvraag. We sturen 3 tot 5 subvragen op zodat jij je kan voorbereiden.
   • Wij komen langs bij jou om de opname te maken. We stellen je de ter plekke de 3 tot 5 subvragen. Je krijgt dan de mogelijkheid een zo kort en bondig mogelijk antwoord te geven. Voorafgaand van de opname kunnen we nog even bespreken wat de meest relevante punten zijn.
   • We willen het liefst zo min mogelijk knippen en plakken in de tekst om het antwoord zo realistisch en meest waarheidsgetrouw te houden. Dus het zou mooi zijn als we iedere vraag in één take kunnen opnemen.
   • We vragen je te eindigen met een door jou bedachte nieuwe vraag, zodat onze luisteraars geïnspireerd worden zelf verder na te denken over het onderwerp.